Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

΄Οσα μας είπατε σήμερα και μας συγκινήσατε...



Σεβαστοί μας δάσκαλοι, αγαπημένοι μας γονείς και φίλοι,

        'Εξι χρόνια χαράς, όρεξης και ενθουσιασμού πέρασαν. 'Εξι χρόνια που σηματοδοτούν τα πρώτα μας χρόνια στο σχολείο. Μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι μάθησης και διασκέδασης φτάσαμε εδώ. 'Ολοι έχουμε τις πιο έντονες αναμνήσεις από αυτό το χώρο. Είναι σύμβολο των πρώτων μας βημάτων μέσα στη γνώση, ενός πανέμορφου ταξιδιού. 'Ολες οι αναμνήσεις που "χτίστηκαν" εδώ έρχονται και μας γεμίζουν συγκίνηση. Οι τσακωμοί μας, τα πάρτι μας, οι δυσκολίες μας στα μαθήματα, οι πρώτες λέξεις που καταφέραμε να γράψουμε και που μας έκαναν να νιώθουμε σοφοί, αυτές οι γλυκές αναμνήσεις που τις λατρέψαμε, τις λατρεύουμε και θα τις λατρεύουμε για πάντα, πρωταγωνιστούν σήμερα στη σκέψη μας. Το σχολείο μας έχει χαρίσει ανεκτίμητες στιγμές χαράς, συγκίνησης, ελπίδας αλλά και αγωνίας. Στιγμές που στεναχωρηθήκαμε αλλά με τη συντροφιά και την φιλική αγάπη που τρέφανε για μας οι δάσκαλοι και οι φίλοι μας τις ξεπερνούσαμε αμέσως. Εδώ διαμορφώσαμε τις πρώτες μας αντιλήψεις και αξίες για τη ζωή, εδώ παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τα ταλέντα μας να καλλιεργούνται, τα συναισθήματά μας να αλλάζουν.




ΣΤ 2012-2013




          'Ηρθε η ώρα λοιπόν να κυνηγήσουμε μεγαλύτερα και δυσκολότερα όνειρα. Φεύγοντας, ευχόμαστε στα ζωηρά πρωτάκια να μην το βάζουν κάτω στις δυσκολίες γιατί γι'αυτούς το ταξίδι τώρα ξεκινά. Επίσης να είναι πάντα χαρούμενα και τη γνώση να τη φαντάζονται σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο (και καλό κουράγιο στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς που θα έρθει). Στα παιδιά της πέμπτης, ειδικότερα θυμίζουμε να απολαύσουν την τελευταία τάξη του Δημοτικού όσο πιο πολύ μπορούν. Αυτό το σχολείο, αυτοί οι τοίχοι, έγιναν μέρος της καθημερινότητας μας. Αυτά τα έξι χρόνια θα είναι από τα πιο γλυκά και ξένοιαστα της ζωής μας. Στενοχωριόμαστε που θα αφήσουμε τους δασκάλους που ξέρουμε από τόσο μικροί. 'Ομως, περιμένουμε την πρώτη μέρα στο γυμνάσιο με ανυπομονησία και ενθουσιασμό. Με ανυπομονησία, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα μάθουμε πολλά καινούρια πράγματα, με ενθουσιασμό, γιατί τα βλέπουμε σαν μια καινούρια, μεγάλη περιπέτεια.

         Με αυτές τις σκέψεις σας αποχαιρετάμε.... Θα σας θυμόμαστε πάντα! Σας ευχαριστούμε για όλα!

        Εκ μέρους όλων των μαθητών της 'Εκτης τάξης
Καλό    καλοκαίρι!(Ευχαριστούμε το Γιώργο από το ΣΤ2 και την Ευδοξία από το ΣΤ1 που κληρώθηκαν κι έγραψαν συνεργατικά το κείμενο )